Spaghetti arrabiata med kalkonfärs och fetaost
15-20

Spaghetti arrabiata med kalkonfärs och fetaost

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

Spaghetti (Vete)
200 g

Kalkon arrabiata

Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt

Gurk- och fetaosttopping

Gurka
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 818 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
  2. Kalkon arrabiata: Grovhacka schalottenlök och skiva röd chili tunt (chili kan variera i hetta så smaka dig fram till lagom styrka). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, lök, chili och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och kycklingbuljong, låt allt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt.
  3. Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  4. Gurk- och fetaosttopping: Tärna gurka och smula fetaost. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Häll av pastan och blanda med arrabiatasåsen. Servera med gurk- och fetaosttopping.