Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Pasta
Spaghetti (Vete)
200 g
Kalkon arrabiata
Bananschalottenlök
1 st
Röd chili
½-1 st
Olivolja
Kalkonfärs
300 g
Tomatpuré
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Gurk- och fetaosttopping
Gurka
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 818 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 91 g
- Protein 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att färsk chili kan variera i hetta, så smaka dig fram till lagom styrka!
- Pasta: Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
- Kalkon arrabiata: Grovhacka schalottenlök och skiva röd chili tunt (se tips). Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs ca 2 min. Tillsätt lök, chili, tomatpuré och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och kycklingbuljong, låt allt sjuda på medelvärme ca 5 min. Smaka av med salt.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Gurk- och fetaosttopping: Tärna gurka och smula fetaost. Lägg i en skål och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
- Häll av pastan och blanda med arrabiatasåsen. Servera med gurk- och fetaosttopping.