Laktosfri
Limekyckling med krispig sallad
och ris3.77 (275)
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Minutfilé
330 g
Lime
1 st
Socker
½ msk
Kinesisk soja
1 ½ msk
Vatten
2 msk
Vitvinsvinäger
1 ½ msk
Malen ingefära
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Olja
2 msk
Vatten
½ dl
Kålrabbi
½ st
Gurka
1 st
Olja
Chili flakes
1 krm
Salt
Svartpeppar
Jasminris
135 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 611 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 47 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla minutfilé. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en bunke. Vispa ner socker, kinesisk soja, vatten, vitvinsvinäger, malen ingefära och pressad vitlök. Blanda ner kycklingen. Låt stå till punkt 4.
Skala kålrabbi med en vass kniv och skär i tunna stavar. Tärna gurka. Lägg allt i en skål. Blanda med pressad saft från halva den använda limen, lite neutral olja, chili flakes, salt och nymald svartpeppar. Klyfta resten av limen.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Plocka upp kycklingen från marinaden (men spara marinaden) och stek kycklingen ca 3 min.
Häll på marinaden och vatten. Låt sjuda ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera limekyckling med nykokt ris, krispig sallad och limeklyftor. Toppa med koriander!
Smaklig måltid!