Grillad lax med rostad morotssallad och dragonyoghurt
Utan gluten

Grillad lax med rostad morotssallad

och dragonyoghurt
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
Flytande honung
2 tsk
Chili flakes
2 krm
Bladpersilja
20 g
Laxfilé
270 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
1 tsk
Salt
1 krm
Potatis
450 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
600 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Om du grillar, tänd även grillen.
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Klyfta morötter. Lägg i en smord ugnsform. Blanda med salt, lite olivolja, flytande honung och chili flakes. Tillaga högt upp i ugnen ca 20 min.
Krydda laxfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla laxen på grillen eller hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek ca 4 min per sida, tills den är klar.
Blanda matyoghurt, dijonsenap, torkad dragon och salt i en liten skål.
Hacka bladpersilja och strö över de rostade morötterna. Servera grillad lax med rostad morotssallad, nykokt småpotatis och dragonyoghurt.
Smaklig måltid!