Asiatisk kalkongryta med champinjoner och sesamfrön
35-45
Laktosfri

Asiatisk kalkongryta med champinjoner och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vatten
  • salt
  • vitvinsvinäger

Asiatisk kalkongryta

Neutral olja
Kalkonlårstek
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Champinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1½ dl
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ msk
Srirachasås
½-1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Salt
2 krm

Sesamgurka

Gurka
1 st
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt
1 krm

Tillbehör

Jasminris
135 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 628 kcal
  • Fett 17 g
  • Kolhydrater 75 g
  • Protein 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Förberedelser: Finhacka schalottenlök och vitlök. Skiva champinjoner. Skär kalkonlårstek i ca 2x2 cm stora bitar. 
  2. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Asiatisk kalkongryta: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Stek kalkonbitarna på hög värme, ca 4 min och krydda med salt. Sänk till medelvärme och stek schalottenlök, champinjoner och vitlök ca 3 min. 
  4. Tillsätt vatten, soja- och ingefärssås, kinesisk soja och srirachasås (efter smak). Koka upp och sjud under lock ca 18 min, tills köttet är helt genomstekt.
  5. Hetta upp en torr stekpanna och rosta alla sesamfrön, ca 2 min. 
  6. Sesamgurka: Skär gurka i mindre bitar och lägg i en salladsskål. Blanda med vitvinsvinäger, hälften av de rostade sesamfröna och flingsalt.
  7. Asiatisk kalkongryta: Rör ner majsstärkelse i grytan (utblandat med lika delar vatten), låt grytan få ett uppkok. Smaka av med lite salt.
  8. Servera asiatisk kalkongryta med jasminris och sesamgurka. Toppa med resten av sesamfröna.