Vegetariskt
Ravioli med ugnsrostad tomatsås och champinjoner
3.58 (106)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- smör
- socker
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Tomat
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Små vita bönor
1 förp
Purjolök
¼ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Olivolja
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Champinjoner
125 g
Purjolök
¼ st
Smör
Salt
Svartpeppar
Ravioli
230 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 546 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 64 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 7.
Halvera tomater. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Lägg på oskalade vitlöksklyftor. Ringla över lite olivolja och krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Häll av och skölj små vita bönor. Strimla all purjolök (½ purjolök sammanlagt), spara hälften till steg 5. Lägg bönor och purjolök i en skål och blanda med rödvinsvinäger, olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Vänd ner ruccola vid servering.
Skiva champinjoner. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek svampen och resten av den strimlade purjolöken ca 5 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Ta bort skalet från den rostade vitlöken och lägg tillsammans med tomaterna i en mixerbunke. Mixa till en slät sås med en stavmixer. Tillsätt socker och vitvinsvinäger. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Koka ravioli enligt anvisning på förpackningen.
Blanda nykokt ravioli med ugnsrostad tomatsås. Toppa med stekt svamp. Servera med bönsallad.
Smaklig måltid!