Gräddig salviakyckling med frasig gnocchi och ruccola

Gräddig salviakyckling med frasig gnocchi

och ruccola
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Kycklingbuljong
½ påse
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Potatisgnocchi
½ förp
(Vete)
Smör
½ msk
(Mjölk)
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
662 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skiva bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 3 min, lägg över på ett fat. Spara grytan och sänk till medelvärme. 
Fräs fänkål och lök ca 3 min i den använda grytan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera gräddig salviakyckling med nystekt gnocchi och ruccola.
Smaklig måltid!