Gräddig salviakyckling med frasig gnocchi
och ruccolaNytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Fänkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Minutfilé
330 g
Torkad salvia
2 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja
Vetemjöl
1 tsk
Vispgrädde
1 dl
Mjölk
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Dijonsenap
1 tsk
Potatisgnocchi
½ förp
Smör
½ msk
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 662 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Lägg potatisgnocchi i en bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skiva bananschalottenlök. Skär minutfilé i mindre bitar. Krydda med torkad salvia, salt och rikligt med nymald svartpeppar.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen på hög värme ca 3 min, lägg över på ett fat. Spara grytan och sänk till medelvärme.
Fräs fänkål och lök ca 3 min i den använda grytan. Pudra över vetemjöl. Vispa ner grädde, mjölk, smulad kycklingbuljong och dijonsenap. Sjud ca 3 min. Lägg ner den stekta kycklingen och sjud ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna. Fräs väl avhälld gnocchi ca 4 min på hög värme, tills den fått fin färg och är krispig. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera gräddig salviakyckling med nystekt gnocchi och ruccola.
Smaklig måltid!