Ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- svartpeppar
Laxfilé
2 st
Salt
2 krm
Fänkål
1 st
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Saffran
1 förp
Vispgrädde
½ dl
Mjölk
½ dl
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp vatten till bulgurn i steg 3.
Lägg laxfilén i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Häll ner bulgurn i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
Skär fänkål i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs cocktailtomater och fänkål ca 3 min. Tillsätt saffran och låt allt fräsa ytterligare ca 1 min. Rör ner vispgrädde och mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Klyfta citronhalvan.
Servera ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker, bulgur, persilja och citronklyfta.
Smaklig måltid!