Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- mjölk
- svartpeppar
Ugnsstekt lax
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Saffransfrästa grönsaker
Fänkål
1 st
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Saffran
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
Svartpeppar
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Näringsvärde per portion
- Energi 687 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 56 g
- Protein 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp vatten till bulgurn i steg 3.
- Ugnsstekt lax: Lägg laxfilén i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Häll ner bulgurn i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
- Saffransfrästa grönsaker: Skär fänkål i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs cocktailtomater och fänkål ca 3 min. Tillsätt saffran och låt allt fräsa ytterligare ca 1 min. Rör ner vispgrädde och mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Klyfta citronhalvan.
- Servera ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker, bulgur, persilja och citronklyfta.