Ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker

Ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
2 krm
Fänkål
1 st
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Saffran
1 förp
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
627 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
40 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp vatten till bulgurn i steg 3.
Lägg laxfilén i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
Häll ner bulgurn i det kokande vattnet och koka enligt anvisning på förpackningen.
Skär fänkål i tunna skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och fräs cocktailtomater och fänkål ca 3 min. Tillsätt saffran och låt allt fräsa ytterligare ca 1 min. Rör ner vispgrädde och mjölk och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Klyfta citronhalvan.
Servera ugnsstekt lax med saffransfrästa grönsaker, bulgur, persilja och citronklyfta.
Smaklig måltid!