Texmexkryddad nötfärsgryta med quesadillas

Texmexkryddad nötfärsgryta med quesadillas

Nytt recept
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
1 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Krossade tomater
½ förp
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Chili flakes
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
669 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skala och skär morot i cm-tjocka slantar. Tärna röd paprika och tomat.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs all lök och nötfärs ca 3 min. Tillsätt resten av grönsakerna och låt fräsa ytterligare ca 2 min.
Rör ner paprikapulver, torkad oregano, spiskummin och honung i stekgrytan.
Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Lägg ut hälften av tortillabröden på köksbänken. Fördela riven mozzarella på bröden. Lägg resten av bröden som lock. Hetta upp en torr stekpanna. Stek varje quesadilla på medelvärme. Vänd bröden och stek tills båda sidorna fått fin färg och osten smält. Dela i kvartar.
Toppa grytan med lite chili flakes för extra hetta. Servera texmexgrytan i skålar med nystekta quesadillas.
Smaklig måltid!