Pannbiff med potatismos och lingon
25-35

Pannbiff med potatismos och lingon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Pannbiffar

Gul lök
1 st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Morot
2 st
Gurka
1 st
Rårörda lingon
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 665 kcal
  • Fett 24 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek biffarna ca 7 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta
  3. Skiva gul lök. Lägg ner lökskivorna i stekpannan och stek tillsammans med biffarna de sista minuterna.
  4. Tillbehör: Skala morötter. Skär morötter och gurka i stavar.
  5. Potatismos: Värm mjölk och smör i en kastrull. Häll bort vattnet från potatiskoket. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt och tillsätt mjölkblandningen. Vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera nystekt pannbiff med lök, potatismos, grönsaker och rårörda lingon.