Färsk salsiccia med tomatrisotto och stekt paprika
Laktosfri
Utan gluten

Färsk salsiccia med tomatrisotto och stekt paprika

3.79 (66)
Under 40 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Tomat
2 st
Risottoris
150 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Olivolja
Tomatpuré
2 msk
Salt
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g
Grön paprika
1 st
Olivolja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
663 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en liten kastrull. Dra från värmen. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skär tomat i stora tärningar. Finriv parmesan.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig kastrull. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Blanda ner tomatpuré och risottoris, stek ytterligare ca 2 min. Tillsätt tomaterna och hälften av buljongen. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Skär salsiccia i cm-tjocka skivor. Skär grön paprika i lika stora bitar som korven. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek korven och paprikan ca 4 min, tills korven är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera tomatrisotto toppat med stekt salsiccia och grön paprika.
Smaklig måltid!