20-30
Laktosfri
Utan gluten
Kofta kari - Indiska köttbullar i currysås med grönsaker och basmatiris
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- ägg
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
- vatten
Indiska köttbullar
Nötfärs
250 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
2 tsk
Majsstärkelse
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja
Currysås
Neutral olja
Röd paprika
1 st
Curry
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Flytande honung
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
1 krm
Svartpeppar
Majsstärkelse
1 tsk
Tomat
1 st
Till servering
Basmatiris
135 g
Morot
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 735 kcal
- Fett 32 g
- Kolhydrater 75 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Skala och skär morot i stavar. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Indiska köttbullar: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ägg, pressad vitlök, garam masala, majsstärkelse, salt och lite nymald svartpeppar.
- Forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite neural olja i en stekpanna. Stek köttbullarna ca 5 min runt om. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan.
- Currysås: Tärna röd paprika och tomat. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs paprika och curry ca 2 min.
- Tillsätt coconut cream, vatten, flytande honung, kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka köttbullarna i currrysåsen.
- Koka upp och sjud ca 6 min, tills köttbullarna är helt genomstekta. Vispa ner majsstärkelse, utblandat i lika delar vatten. Smaka av currysåsen med lite salt.
- Toppa indiska köttbullar i currysås med tärnad tomat. Servera med basmatiris och morotsstavar.