Grilloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
Utan gluten
Vegetariskt

Grilloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad

3.69 (114)
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flytande honung
  • grönsaksbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • senap
  • svartpeppar
  • vitlök
Grillost
200 g
(Mjölk, Laktos)
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ msk
Senap
1 tsk
(Senap)
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Vildris
125 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
677 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
70 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid, dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, lite flingsalt och nymald svartpeppar.

Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
 Skär grillost i 2x2 cm stora bitar. Grovhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek grillosten runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min. 
Tillsätt krossade tomater, mjölk, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner grillosten och ta stekgrytan från värmen.
Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
Servera grilloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.
Smaklig måltid!