Utan gluten
Vegetariskt
Grilloumi- och zucchinigryta med vildris och grönsallad
3.69 (114)
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grönsaksbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- senap
- svartpeppar
- vitlök
Grillost
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Mjölk
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Torkad oregano
½ msk
Senap
1 tsk
Flytande honung
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Vildris
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 677 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Har du tid, dressa salladen med lite olivolja, vitvinsvinäger, lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Koka vildris enligt anvisning på förpackningen.
Skär grillost i 2x2 cm stora bitar. Grovhacka bananschalottenlök. Tärna zucchini. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och stek grillosten runt om tills den fått fin färg. Lägg upp på en tallrik och ställ åt sidan. Fräs zucchini, lök och pressad vitlök i den använda stekgrytan ca 2 min.
Tillsätt krossade tomater, mjölk, smulad grönsaksbuljong, torkad oregano, senap, flytande honung, lite salt och nymald svartpeppar. Låt sjuda utan lock i ca 8 min. Lägg ner grillosten och ta stekgrytan från värmen.
Klyfta tomater. Lägg tomater och mixsallad i en skål (se tips!).
Servera grilloumi-och zucchinigryta med nykokt vildris och grönsallad.
Smaklig måltid!