Pannoumispett med baba ganoush, rostad potatis och apelsinsalsa
Kalorismart
Utan gluten
Vegetariskt

Pannoumispett med baba ganoush, rostad potatis och apelsinsalsa

3.73 (78)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • grillspett
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Aubergine
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Apelsin
1 st
Mynta
20 g
Flytande honung
1 tsk
Salt
1 krm
Pannoumi
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Grillspett
2 st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
475 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna för nötigare smak!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Halvera aubergine på längden och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla snittytan med lite olivolja och rosta i nedre delen av ugnen ca 25 min, tills den är riktigt mjuk.
Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Skala och tärna apelsin i grova bitar. Finstrimla mynta. Lägg allt i en skål och smaka av med salt.
Gröp ur auberginehalvorna i en mixerbunke. Tillsätt vitvinsvinäger och pressad vitlök. Mixa slätt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Tärna pannoumi och trä på grillspett. Stek eller grilla (i grillpanna) spetten runt om tills osten fått fin färg.
Servera pannoumispett med rostad potatis, baba ganoush och apelsinsalsa. Toppa med sesamfrön och chili flakes. 
Smaklig måltid!