Risnudelsallad med pak choy, tofu, jordnötter och korianderdressing
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Risnudelsallad med pak choy, tofu, jordnötter och korianderdressing

3.23 (65)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • socker
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Tofu
200 g
(Sojabönor)
Japansk soja
45 ml
(Sojabönor)
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Koriander
10 g
Vitlök
½ klyfta
Risnudlar
½ förp
Pak choy
1 förp
Koriander
10 g
Salt
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
572 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
68 g
Protein:
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i mindre bitar, lägg i en salladsskål. 
 Torka tofu med lite hushållspapper. Skär i små bitar och lägg i en skål. Häll över japansk soja så tofun täcks runt om. Marinera till steg 5.
 Strimla pak choy. Plocka bladen från all koriander (spara stammen till steg 4). Lägg allt i salladskålen med risnudlar.
 Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka röd chili och korianderstammen. Blanda socker, pressad limesaft och vitvinsvinäger i en liten skål och rör om tills sockret löst sig. Rör ner den hackade korianderstammen, röd chili, rivet limeskal och pressad vitlök. 
Häll över den japanska sojan från den marinerade tofun och korianderdressingen i salladskålen med nudlarna. Blanda väl och smaka av med lite salt. 
Grovhacka jordnötter. Servera risnudelsallad toppad med jordnötter och marinerad tofu. 
Smaklig måltid!