Smörstekt rödstrimma med citronstuvad spetskål, dill och inlagd rödlök
35-45

Smörstekt rödstrimma med citronstuvad spetskål, dill och inlagd rödlök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • vatten
  • smör
  • vetemjöl
  • mjölk
  • salt
  • svartpeppar

Inlagd rödlök

Rödlök
1 st
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Dill
20 g

Citronstuvad spetskål

Spetskål
1 st
Smör (Mjölk)
½ msk
Vetemjöl (Vete)
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 ½ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Citron
1 st
Salt
1 krm
Svartpeppar

Smörstekt rödstrimma

Rödstrimma (Fisk)
250 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Vetemjöl
Smör (Mjölk)

Till servering

Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Inlagd rödlök: Skiva rödlök tunt. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Tillsätt löken och låt sjuda ca ½ min. Ta kastrullen från värmen, låt stå till servering.
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Citronstuvad spetskål: Strimla spetskål. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och blanda runt. Vispa ner mjölk och grädde, lite i taget. Smula ner kycklingbuljong och låt allt sjuda ca 3 min. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner spetskål och citronskal i stuvningen. Låt sjuda ca 3 min, tills kålen är helt mjuk. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
  4. Smörstekt rödstrimma: Krydda fisken med salt och lite nymald svartpeppar. Vänd fisken i vetemjöl. Stek den mjölade fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida.
  5. Inlagd rödlök: Plocka dill. Häll bort lagen från rödlöken. Blanda plockad dill och inlagd rödlök i en liten skål.
  6. Klyfta den använda citronen. Toppa smörstekt rödstrimma med dill- och rödlökssalladen. Servera med citronstuvad spenat, kokt potatis och citronklyfta.