Laktosfri
Utan gluten
Sydamerikansk nötfärsgryta med sötpotatis och paprika
3.65 (74)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Gul lök
1 st
Sötpotatis
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
2 tsk
Nötfärs
250 g
Chipotlekrydda
1 tsk
Spiskummin
1½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Grön paprika
1 st
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 672 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök. Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Tärna tomat.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs gul lök på medelvärme ca 5 min. Höj temperaturen och stek nötfärs ca 5 min. Krydda med chipotlekrydda (efter egen styrka), spiskummin och pressad vitlök.
Rör ner tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, sötpotatis och tomat till grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min eller tills sötpotatisen mjuknat något.
Tärna grön paprika. Blanda ner i grytan och låt sjuda ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera sydamerikansk nötfärsgryta med basmatiris.
Smaklig måltid!