Sydamerikansk nötfärsgryta med sötpotatis och paprika
Laktosfri
Utan gluten

Sydamerikansk nötfärsgryta med sötpotatis och paprika

3.65 (74)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Gul lök
    1 st
    Sötpotatis
    1 st
    Tomat
    1 st
    Olivolja
    2 tsk
    Nötfärs
    250 g
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Spiskummin
    1½ tsk
    Vitlök
    1 klyfta
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Köttbuljong
    ½ påse
    Grön paprika
    1 st
    Salt
    Svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    672 kcal
    Fett:
    19 g
    Kolhydrater:
    89 g
    Protein:
    35 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Hacka gul lök. Skala och tärna sötpotatis i ca 2x2 cm stora bitar. Tärna tomat. 
     Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs gul lök på medelvärme ca 5 min. Höj temperaturen och stek nötfärs ca 5 min. Krydda med chipotlekrydda (efter egen styrka), spiskummin och pressad vitlök. 
    Rör ner tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, sötpotatis och tomat till grytan. Koka upp och sjud under lock ca 10 min eller tills sötpotatisen mjuknat något.
    Tärna grön paprika. Blanda ner i grytan och låt sjuda ca 1 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
    Servera sydamerikansk nötfärsgryta med basmatiris.
    Smaklig måltid!