Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Ljummen thaisallad med kryddig vegofärs och jordnötter

3.67 (76)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st
Socker
1 tsk
Risnudlar
½ förp
Purjolök
½ st
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Röd chili
⅓-½ st
Mynta
20 g
Olja
1 tsk
Vegetarisk färs
1 förp
Salt
1 krm
Lime
½ st
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
606 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka, smaka dig fram till lagom hetta!

Blanda japansk soja, vitvinsvinäger, pressad limesaft och socker i en skål.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten.
Strimla purjolök. Skiva champinjoner. Grovhacka vitlök, röd chili och mynta. Klyfta resten av limen.
Hetta upp neutral olja i en wok- eller stekpanna och fräs hälften av purjolöken, vitlök och chili ca 1 min. Tillsätt champinjoner och fräs ca 1 min. Blanda ner vegetarisk färs och fräs ytterligare ca 3 min.
Klipp sönder de kokta nudlarna. Blanda ner nudlar, resten av purjolöken, dressing och mynta i pannan. Smaka av med salt.
Servera ljummen thaisallad toppad med jordnötter och limeklyfta.
Smaklig måltid!