Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad
15-20
Laktosfri

Bulgogistekt kalkonfärs med nudlar och mangosallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • neutral olja
  • svartpeppar

Mangosallad

Lime
1 st
Mango
1 st
Rödlök
1 st
Salt

Bulgogistekt kalkonfärs

Päron
1 st
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Sesamolja (Sesamfrön)
1 påse
Soja- och ingefärssås (Sojabönor, Vete)
1 förp
Salt
Svartpeppar

Till servering

Risnudlar
½ förp
Isbergssallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 711 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 79 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt. Klipp nudlarna i lite mindre bitar med en sax.
  2. Mangosallad: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Skala och tärna mango. Strimla rödlök. Lägg allt i en salladsskål. Smaka av med pressad saft från limen och lite salt.
  3. Bulgogistekt kalkonfärs: Grovriv päron. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs kalkonfärs tills den fått fin färg, ca 3 min. Blanda ner pressad vitlök, sesamolja och soja- och ingefärssås. Låt fräsa ytterligare ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Bryt blad från isbergssallad och lägg på ett fat.
  5. Fyll salladsblad med bulgogistekt kalkonfärs, mangosallad och risnudlar. Rulla ihop och ät direkt.