Halloumiburgare med rostad majsdressing och chilipicklad lök
25-35
Vegetariskt

Halloumiburgare med rostad majsdressing och chilipicklad lök

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar

Chilipicklad lök

Rödlök
½ st
Röd chili
½-1 st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Rostad sötpotatis

Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
Neutral olja
Salt

Majsdressing

Majs
1 förp
Neutral olja
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar

Halloumiburgare

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Tomat
1 st
Gemsallad
½ förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 777 kcal
  • Fett 38 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Chilipicklad lök: Skiva rödlök och röd chili tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Rör ner lök och chili, sjud ½ min. Ta från värmen och låt stå till servering.
  3. Rostad sötpotatis: Skär sötpotatis i stavar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min, tills sötpotatisen har fått fin färg. 
  4. Majsdressing: Häll av majs. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek majsen ca 5 min, eller tills den fått fin färg. Lägg majsen i en mixerbunke och spara pannan. Tillsätt matyoghurt, salt och rikligt med nymald svartpeppar. Mixa slät med stavmixer.
  5. Halloumiburgare: Skär halloumi i 4 skivor. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg åt sidan och rosta hamburgerbröden hastigt i den använda stekpannan.
  6. Skiva tomat och bryt blad från gemsalladen. Fyll hamburgerbröden med lite majskräm, sallad, halloumi, tomat och chilipicklad lök. Servera med rostad sötpotatis och resten av majsdressingen!