Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker
Laktosfri

Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Socker
3 tsk
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Chili flakes
2 krm
Vitkål
250 g
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Ingefära
½ bit
Vatten
1 ½ dl
Japansk sojasås
½ påse
(Sojabönor)
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Äggnudlar
½ förp
(Ägg, Vete)
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
718 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 6.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna ca 2 min under omrörning, tills de är gyllenbruna. Häll över i en skål och spara pannan. Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk).
Lägg hälften av ingefäran i en rymlig bunke och blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, dijonsenap och chili flakes.
Skala morötter. Strimla vitkål och skär morot i tunna stavar. Klyfta bananschalottenlök tunt. Blanda ner i ingefära- och senapsdressingen.
Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner sojablandningen och hälften av sesamfröna. Sjud ca 2 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka koriander. Servera nykokta äggnudlar med sesamstekt fläskfärs och ingefärsmarinerade grönsaker. Toppa med koriander och resten av de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!