Laktosfri
Sesamstekt fläskfärs med äggnudlar och ingefärsmarinerade grönsaker
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Ingefära
½ bit
Socker
3 tsk
Japansk sojasås
½ påse
Vitvinsvinäger
½ msk
Dijonsenap
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitkål
250 g
Morötter
150 g
Bananschalottenlök
1 st
Sesamfrön
1 msk
Ingefära
½ bit
Vatten
1 ½ dl
Japansk sojasås
½ påse
Majsstärkelse
1 tsk
Olja
Fläskfärs
250 g
Vitlök
2 klyfta
Äggnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 718 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten till nudelkoket i punkt 6.
Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna ca 2 min under omrörning, tills de är gyllenbruna. Häll över i en skål och spara pannan. Skala och finriv all ingefära (ca 2 msk).
Lägg hälften av ingefäran i en rymlig bunke och blanda ner socker, japansk soja, vitvinsvinäger, dijonsenap och chili flakes.
Skala morötter. Strimla vitkål och skär morot i tunna stavar. Klyfta bananschalottenlök tunt. Blanda ner i ingefära- och senapsdressingen.
Häll vatten i en liten skål och rör ner japansk soja och majsstärkelse. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan och fräs fläskfärs ca 5 min. Tillsätt pressad vitlök och resten av ingefäran. Fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner sojablandningen och hälften av sesamfröna. Sjud ca 2 min.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka koriander. Servera nykokta äggnudlar med sesamstekt fläskfärs och ingefärsmarinerade grönsaker. Toppa med koriander och resten av de rostade sesamfröna.
Smaklig måltid!