Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
Jasminris
Jasminris
135 g
Wok
Champinjoner
125 g
Grönkål
100 g
Rödlök
1 st
Neutral olja
Fläskfärs
250 g
Salt
1 krm
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Ponzu (Sojabönor, Vete)
1 förp
Topping
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Koriander
20 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 670 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 70 g
- Protein 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid - rosta gärna sesamfröna i en torr och het stekpanna!
- Jasminris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Wok: Skiva champinjoner och strimla grönkål. Klyfta rödlök.
- Hetta upp lite neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs fläskfärs ca 4 min, krydda med salt och malen ingefära. Tillsätt champinjoner och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner grönkål, rödlök och ponzu. Koka ihop ca 1 min.
- Toppa woken med sesamfrön (se tips), koriander och lite chili flakes. Servera med jasminris.