Tomat- och zucchinisoppa med ostgratinerat bröd och krasse
Vegetariskt

Tomat- och zucchinisoppa

med ostgratinerat bröd och krasse
3.91 (275)
Under 40 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • vatten
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
½ förp
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
3 dl
Socker
1 tsk
Torkad timjan
½ förp
Balsamvinäger
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Chili flakes
2 krm
Salt
Frömix
½ förp
Krasse
1 förp
Tanelli hårdost
1 st
(Mjölk, Laktos)
Surdegspavé
4 st
(Vete)
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Vitlök
1 klyfta
Näringsinnehåll per portion
Energi:
631 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
22 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta frömix hastigt i en torr och het stekpanna!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tärna zucchini och bananschalottenlök. Finriv all Tanelliost.
 Hetta upp rikligt med olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök, pressad vitlök och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, torlad timjan, balsamvinäger, grönsaksbuljong och chili flakes. Sjud under lock ca 10 min. 
 Blanda hälften av osten, olivolja och pressad vitlök i en bunke. Skär ett kryss i varje surdegspavé och fyll med ostblandningen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Gratinera högt upp i ugnen ca 8 min, tills brödet fått fin färg. 
 Tillsätt resten av osten till soppan. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt. 
Toppa tomat- och zucchinisoppa med klippt krasse och frömix (se tips). Servera med ostgratinerat bröd.
Smaklig måltid!