Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål
20-30

Krämig bacon- och svamppasta med rostad fänkål

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • socker
  • pastavatten
  • svartpeppar

Rostad fänkål

Fänkål
1 st
Olivolja
Salt
1 krm
Socker
1 krm

Pastasås

Champinjoner
200 g
Pastavatten
1 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Bacon
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 756 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
  2. Rostad fänkål: Skär fänkål i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Förberedelse: Skiva champinjoner och bacon. Hacka gul lök. Grovhacka bladpersilja. Riv parmesanost.
  4. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet till steg 5.
  5. Pastasås: Fräs bacon och champinjoner i en stekpanna på hög värme, ca 4 min. Tillsätt lök, pressad vitlök, lite salt och nymald svartpeppar. Fräs ytterligare ca 2 min. Tillsätt pastavatten och grädde. Dra från värmen och rör ner parmesanost.
  6. Blanda ner pasta och rostad fänkål i pastasåsen. Smaka av med salt och rikligt med nymald svartpeppar. Strö över persilja och servera direkt.