Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Cashewnötscurry
med röda linser och rostad blomkål3.98 (985)
Under 40 min
17 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
Blomkål
½ st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Gul lök
½ st
Ingefära
1 bit
Cashewnötter
20 g
Vitlök
1 klyfta
Srirachasås
½ förp
Spiskummin
1 ½ tsk
Curry
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
2 krm
Röda linser
1 förp
Gul lök
½ st
Olivolja
Vatten
2 dl
Coconut cream
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Babyspenat
30 g
Bulgur
125 g
Cashewnötter
60 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 736 kcal
- Fett:
- 33 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär blomkål i små buketter. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Rosta mitt i ugnen ca 20 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med cashewnötter, pressad vitlök, srirachasås, spiskummin, curry, malen koriander och salt. Mixa till en smet med stavmixer.
Häll av och skölj röda linser. Klyfta gul lök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs löken ca 1/2 min. Tillsätt curry paste och fräs allt ytterligare ca 1 min. Blanda ner vatten, coconut cream och grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 8 min. Blanda ner avhällda linser, låt sjuda ca 2 min. Smaka av med lite salt.
Vänd ner babyspenat och den rostade blomkålen i lins- och cashewnötscurryn. Toppa med cashewnötter och servera med bulgur.
Smaklig måltid!