Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- balsamvinäger
- smör
- vetemjöl
- mjölk
Tomatsallad
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
2 krm
Svartpeppar
Balsamvinäger
½ tsk
Tonfisksås
Tonfisk i olja (Fisk)
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Saffran
1 förp
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Tomatpuré
¼ förp
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
- Energi 755 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 125°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Tomatsallad: Halvera cocktailtomater. Klyfta rödlök. Lägg allt i en ugnsform. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen till servering.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Tonfisksås: Häll av tonfisk. Hacka schalottenlök. Hetta upp lite smör i en stekgryta. Fräs lök, pressad vitlök och saffran (efter egen smak) ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Rör ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad kycklingbuljong, crème fraiche och tomatpuré. Koka upp och sjud ca 5 min. Rör ner tonfisken och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Tomatsallad: Blanda ugnsbakade tomater med ruccola och balsamvinäger.
- Finriv parmesan. Blanda avhälld pasta med tonfisksåsen. Toppa med riven parmesan. Servera med tomatsallad.