Fiskgryta med fänkål och citronaioli
Laktosfri

Fiskgryta med fänkål och citronaioli

Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Couscous
125 g
(Vete)
Vatten
2 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Fänkål
1 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
2 krm
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Svartpeppar
Citronskal
½ st
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
1 klyfta
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
672 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll couscous i en bunke. Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Klyfta fänkål tunt (spara den gröna dillen från fänkålen till servering). Skär torskfilé i mindre bitar och salta runtom.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs fänkål och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten och smulad kycklingbuljong till grytan. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i fiskbitarna. Vänd runt och sjud under lock ca 8 min, tills fisken är klar.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda majonnäs, pressad vitlök och citronskal i en skål.
Klyfta den använda citronen. Servera fiskgryta med couscous, fänkålsdill, en klick citronaioli och citronklyfta.  
Smaklig måltid!