Rostad blomkålscurry med koriander
30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Rostad blomkålscurry med koriander

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • salt
    • neutral olja
    • vitlök
    • grönsaksbuljong

    Rostad blomkål

    Blomkål
    ½ st
    Olivolja
    Salt
    ½ tsk

    Curry

    Gul lök
    1 st
    Ingefära
    ½ bit
    Tomat
    1 st
    Kidneybönor
    1 förp
    Neutral olja
    Vitlök
    2 klyfta
    Curry
    1 tsk
    Chili flakes
    1 krm
    Kokosmjölk
    2 dl
    Grönsaksbuljong
    ½ tärning

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Koriander
    20 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 587 kcal
    • Fett 21 g
    • Kolhydrater 79 g
    • Protein 20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
    2. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
    3. Rostad blomkål: Skär blomkål i buketter och lägg på en smord ugnsplåt. Ringla över lite olivolja. Krydda med salt och rosta mitt i ugnen ca 15 min, eller tills blomkålen fått färg. 
    4. Curry: Grovhacka gul lök. Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Tärna tomat. Häll av och skölj kidneybönor.
    5. Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, ingefära och pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt curry, chili flakes, tomat, kokosmjölk, smulad grönsaksbuljong och kidneybönor. Sjud under lock ca 12 min.
    6. Vänd ner den ugnsrostade blomkålen i grytan och sjud ytterligare ca 2 min.
    7. Toppa blomkålscurryn med koriander. Servera med nykokt basmatiris.