Laktosfri
Utan gluten
Spicy chipotle chicken med sötsyrlig gurksallad och basmatiris
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
½ tsk
Olivolja
1 msk
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Gurka
1 st
Salt
½ tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 642 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta rödlök och skiva vitlök. Halvera kycklinglårfilé och krydda med salt. Putsa inte bort fettet, det smälter i grytan och ger en god smak. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek kyckling, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt chipotlekrydda, krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Koka under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Skär gurka i bitar. Krydda med salt, socker och vitvinsvinäger. Låt stå till servering. Rör om då och då.
Servera spicy chipotle chicken med sötsyrlig gurksallad och basmatiris
Smaklig måltid!