Spicy chipotle chicken med sötsyrlig gurksallad och basmatiris
Laktosfri
Utan gluten

Spicy chipotle chicken med sötsyrlig gurksallad och basmatiris

Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • socker
    • vitvinsvinäger
    Rödlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Kycklinglårfilé
    350 g
    Salt
    ½ tsk
    Olivolja
    1 msk
    Chipotlekrydda
    1 tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Kycklingbuljong
    ½ påse
    Gurka
    1 st
    Salt
    ½ tsk
    Socker
    1 tsk
    Vitvinsvinäger
    1 msk
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    642 kcal
    Fett:
    19 g
    Kolhydrater:
    75 g
    Protein:
    44 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Klyfta rödlök och skiva vitlök. Halvera kycklinglårfilé och krydda med salt. Putsa inte bort fettet, det smälter i grytan och ger en god smak. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek kyckling, lök och vitlök ca 3 min. Tillsätt chipotlekrydda, krossade tomater och smulad kycklingbuljong. Koka under lock ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
     Skär gurka i bitar. Krydda med salt, socker och vitvinsvinäger. Låt stå till servering. Rör om då och då.
    Servera spicy chipotle chicken med sötsyrlig gurksallad och basmatiris
    Smaklig måltid!