Chili con pasta med persilja

ViktVäktarna

Laktosfri

Chili con pasta

med persilja
3.9 (679)
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
1 tsk
Nötfärs 5%
250 g
Salt
¼ tsk
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
125 g
(Vete)
Bladpersilja
20 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
487 kcal
Fett:
9 g
Kolhydrater:
62 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Hacka gul lök och tärna röd paprika. 
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Bryn nötfärs och gul lök ca 5 min, krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, eller till servering.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bladpersilja. Blanda ner avhälld pasta i chilin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och servera med ruccola.
Smaklig måltid!