ViktVäktarna
Laktosfri
Chili con pasta
med persilja3.9 (679)
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
1 tsk
Nötfärs 5%
250 g
Salt
¼ tsk
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Svartpeppar
Mezze maniche rigate
125 g
Bladpersilja
20 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 487 kcal
- Fett:
- 9 g
- Kolhydrater:
- 62 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Hacka gul lök och tärna röd paprika.
Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Bryn nötfärs och gul lök ca 5 min, krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, eller till servering.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Grovhacka bladpersilja. Blanda ner avhälld pasta i chilin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och servera med ruccola.
Smaklig måltid!