Chili con pasta med persilja
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Chili
Gul lök
1 st
Röd paprika
1 st
Neutral olja
1 tsk
Nötfärs 5%
250 g
Salt
¼ tsk
Chipotlekrydda
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Köttbuljong
½ påse
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Bladpersilja
20 g
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
- Förberedelser: Hacka gul lök och tärna röd paprika.
- Chili: Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta. Bryn nötfärs och gul lök ca 5 min, krydda med salt och chipotlekrydda (efter egen smak). Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater och köttbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min, eller till servering.
- Till servering: Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda ner avhälld pasta i chilin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Toppa med persilja och servera med ruccola.