Ugnsbakad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill
30-40
0,5 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten

Ugnsbakad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • selleri,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • smör
  • vitvinsvinäger
  • mjölk
  • svartpeppar

Ugnsbakad torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk

Potatis

Potatis
400 g

Till servering

Dill
20 g

Brynt hasselnötssmör

Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Smör (Mjölk)
25 g
Vitvinsvinäger
½ tsk

Rotsellericrème

Rotselleri (Selleri)
300 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 535 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Potatis: Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Rotsellericrème: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smör och mjölk. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  4. Ugnsbakad torsk: Skär torskfilé i portionsbitar och lägg i en smord ugnsform. Krydda med salt. Tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
  5. Brynt hasselnötssmör: Grovhacka hasselnötter. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra från värmen och blanda ner hasselnötter och vitvinsvinäger.
  6. Plocka dillen. Servera ugnsbakad torsk med rotsellericrème, kokt potatis och brynt hasselnötssmör. Toppa med dillvippor.