Pizza med kronärtskocka, grönkål- och valnötspesto och fänkålssallad
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pizza med kronärtskocka, grönkål- och valnötspesto och fänkålssallad

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Grönkål
50 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Flingsalt
Citron
½ st
Grönkål
50 g
Vitlök
½ klyfta
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Olivolja
1 msk
Vatten
2 msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Kronärtskockor
½ burk
Cocktailtomater
125 g
Pizzadeg
1 st
(Vete)
Salt
Svartpeppar
Fänkål
1 st
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
785 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
106 g
Protein:
23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Plocka bladen från all grönkål och grovhacka (spara hälften till steg 3). Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och flingsalt. Rosta mitt i ugnen ca 5 min, tills de blivit krispiga. Lägg på ett fat, spara bakplåtspappret. Sätt tillbaka plåten i ugnen.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg resten av grönkålen, citronskal, saften från en halv citron, pressad vitlök, valnötter, olivolja, vatten, salt och svartpeppar i en mixerbunke. Mixa slätt med en stavmixer.
 Häll av kronärtskockor. Halvera alla cocktailtomater. Lägg det använda bakplåtspappret på arbetsbänken och baka ut pizzadegen enligt anvisning på förpackningen. Bred på peston. Toppa med cocktailtomater och kronärtskockor. Ringla över olivolja, krydda med lite salt och lite nymald svartpeppar. 
Dra över bakplåtspappret med pizzan till den varma plåten. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 10 min, eller tills den har fått fin färg.
Strimla fänkål tunt, gärna med mandolin. Lägg fänkål och resten av cocktailtomaterna i en bunke och blanda med olivolja, pressad citronsaft (ca ½ msk), lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa grönkålspizzan med grönkålschips. Servera med fänkålssallad! 
Smaklig måltid!