Utan gluten
Vegetariskt
Ugnsrostad sötpotatis och kikärtor med getost och cashewnötter
3.6 (85)
Under 45 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Sötpotatis
2 st
Olivolja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bakplåtspapper
1 st
Kikärtor
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Getost
50 g
Cashewnötter
40 g
Matyoghurt
1 dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 646 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Halvera sötpotatis. Blanda med lite olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Lägg med skalet upp på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper.
Häll av och skölj kikärtor. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök och salt. Strö ut kikärtor på ugnsplåten med sötpotatisen. Rosta allt mitten i ugnen ca 25 min, tills potatisen mjuknat något.
Lägg cashewnötter i en mixerbunke. Tillsätt matyoghurt, vitvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Mixa med stavmixer. Smaka av med lite salt.
Om kikärtorna börjar poppa i ugnen, ta ut dom. Vänd på sötpotatisen och kryssa snittytan. Smula över gestost. Gratinera högt upp i ugnen ca 5 min.
Skiva rödlök tunt. Skär tomat i mindre bitar. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med mixsallad, lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Servera bakad sötpotatis med cashewnötsdressing och grönsallad. Toppa med rostade kikärtor.
Smaklig måltid!