Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekta grönsaker
30-40
Laktosfri

Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekta grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • socker
  • flytande honung
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Teriyakisås

Vitlök
ca 1-2 klyfta
Socker
½ msk
Flytande honung
½ msk
Japansk soja
2 ½ msk
Neutral olja
½ msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Malen ingefära
1 tsk

Sesamstekta grönsaker

Salladskål
300 g
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Neutral olja
Sesamfrön
1 msk
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ msk

Till servering

Jasminris
125 g
Sesamfrön
1 msk
Näringsvärde per portion
  • Energi 617 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Teriyakisås: Lägg pressad vitlök i en liten skål. Blanda med socker, flytande honung, japansk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten, majsstärkelse och malen ingefära.
  3. Förberedelser: Skär salladskål i mindre bitar och rödlök i små klyftor. Skala och skär morot i tunna, sneda skivor. Dela kycklingfilé horisontellt, till två tunna skivor per filé. Strimla sedan skivorna.
  4. Sesamstekta grönsaker: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Fräs salladskål, rödlök och morot ca 3 min. Tillsätt sesamfrön och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Ringla över vitvinsvinäger och krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat och täck med lock. Spara stekpannan. 
  5. Kyckling: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisåsen. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt.
  6. Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och jasminris. Toppa med sesamfrön.