Fransk färsgryta med dragon och dijon
25

Fransk färsgryta med dragon och dijon

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • tomatpuré
  • rödvinsvinäger
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • salt
  • svartpeppar

Färsgryta

Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Grön paprika
1 st
Olivolja
Blandfärs
250 g
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
2 msk
Rödvinsvinäger
1 msk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
4 msk
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Torkad dragon
1 msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½-1 msk

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Morötter
200 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 638 kcal
  • Fett 33 g
  • Kolhydrater 52 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skala alla morötter. Tärna en morot. Grovriv resten av morötterna och lägg i en skål. Hacka bananschalottenlök. Skär grön paprika i mindre bitar. 
  3. Nötfärsgryta: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs blandfärs ca 5 min. Tillsätt lök, tärnad morot, grön paprika och pressad vitlök. Fräs ytterligare ca 2 min. 
  4. Tillsätt tomatpuré och rödvinsvinäger. Pudra över vetemjöl. Blanda ner vispgrädde, vatten, smulad kycklingbuljong, torkad dragon, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. Smaka av med dijonsenap och lite salt.
  5. Servera fransk färsgryta med bulgur och rivna morötter.