Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- socker
- svartpeppar
- salt
Texmex-gryta
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Socker
1 krm
Svartpeppar
Salt
Topping
Tortillachips
100 g
Majs
1 förp
Tomat
2 st
Till servering
Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 820 kcal
- Fett 29 g
- Kolhydrater 101 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Texmex-gryta: Hacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min.
- Blanda ner spiskummin, tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min utan lock, tills grytan fått önskad konsistens. Om den blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Topping: Tärna tomat. Lägg upp majs, tortillachips och tärnad tomat i skålar.
- Servera texmex-gryta med basmatiris. Toppa med grönsaker och tortillachips.