Texmex-gryta med tortillachips och majs
25-35
Laktosfri
Utan gluten

Texmex-gryta med tortillachips och majs

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • vatten
    • socker
    • svartpeppar
    • salt

    Texmex-gryta

    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Olivolja
    Nötfärs
    250 g
    Spiskummin
    ½ msk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Köttbuljong
    1 påse
    Socker
    1 krm
    Svartpeppar
    Salt

    Topping

    Tortillachips
    100 g
    Majs
    1 förp
    Tomat
    2 st

    Till servering

    Basmatiris
    135 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 820 kcal
    • Fett 29 g
    • Kolhydrater 101 g
    • Protein 38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Texmex-gryta: Hacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. 
    3. Blanda ner spiskummin, tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min utan lock, tills grytan fått önskad konsistens. Om den blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    4. Topping: Tärna tomat. Lägg upp majs, tortillachips och tärnad tomat i skålar.
    5. Servera texmex-gryta med basmatiris. Toppa med grönsaker och tortillachips.