Laktosfri
Utan gluten
Texmex-gryta med tortillachips och majs
3.79 (73)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Nötfärs
250 g
Spiskummin
½ msk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Socker
1 krm
Svartpeppar
Salt
Tortillachips
100 g
Majs
1 förp
Tomat
2 st
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 820 kcal
- Fett:
- 29 g
- Kolhydrater:
- 101 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min.
Blanda ner spiskummin, tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min utan lock, tills grytan fått önskad konsistens. Om den blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Lägg upp majs, tortillachips och tärnad tomat i skålar.
Servera texmex-gryta med basmatiris. Toppa med grönsaker och tortillachips.
Smaklig måltid!