Texmex-gryta med tortillachips och majs
Laktosfri
Utan gluten

Texmex-gryta med tortillachips och majs

3.79 (73)
Under 35 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • salt
    • socker
    • svartpeppar
    • vatten
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Olivolja
    Nötfärs
    250 g
    Spiskummin
    ½ msk
    Tomatpuré
    ½ förp
    Vatten
    2 dl
    Köttbuljong
    1 påse
    Socker
    1 krm
    Svartpeppar
    Salt
    Tortillachips
    100 g
    Majs
    1 förp
    Tomat
    2 st
    Basmatiris
    135 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    820 kcal
    Fett:
    29 g
    Kolhydrater:
    101 g
    Protein:
    38 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
     Hacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och bryn nötfärs ca 2 min. Tillsätt lök och vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. 
    Blanda ner spiskummin, tomatpuré, vatten, smulad köttbuljong, socker och nymald svartpeppar. Koka ca 10 min utan lock, tills grytan fått önskad konsistens. Om den blir för tjock, späd med lite vatten. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
     Tärna tomat. Lägg upp majs, tortillachips och tärnad tomat i skålar.
    Servera texmex-gryta med basmatiris. Toppa med grönsaker och tortillachips.
    Smaklig måltid!