Krämig gryta med fläskkotlett, svamp och pressad potatis
35-45
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Krämig gryta med fläskkotlett, svamp och pressad potatis

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • vatten

Fläskgryta

Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Tomat
1 st
Röd chili
½ st
Fläskkotlett
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Minifraiche (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majsstärkelse
½ msk

Till servering

Mospotatis
400 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten. 
  2. Förberedelser: Hacka gul lök. Kvarta champinjoner. Tärna tomater. Strimla röd chili. Skär bort ev fettkant på fläskkotletten. Skär köttet i ca 2x2 cm stora bitar.
  3. Fläskgryta: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekgryta. Bryn fläskköttet, gul lök och champinjoner ca 5 min. Krydda med paprikapulver, torkad timjan och salt. Tillsätt tärnade tomater, pressad vitlök, vatten och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 25 min, rör om då och då. 
  4. Blanda ner minifraiche, strimlad röd chili (tänk på att färsk chili kan variera i styrka) och majsstärkelse, utblandad i ½ msk vatten. Sjud ytterligare ca 5 min och smaka av med lite salt. 
  5. Pressad potatis: Häll av potatisen och pressa med en potatispress. Om du inte har en potatispress går det självklart bra att servera den som den är. 
  6. Grovhacka bladpersilja. Toppa fläskgrytan med bladpersilja och servera med pressad potatis.