ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Svampwok med hoisinsås och cashewnötter
3.58 (279)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Champinjoner
200 g
Broccoli
1 st
Grön paprika
1 st
Sesamolja
½+½ tsk
Cashewnötter
30 g
Chili flakes
½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hoisinsås
1 förp
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 392 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 15 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
Skär champinjoner i tjocka skivor. Dela broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Strimla grön paprika.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp ½ tsk sesamolja i en rymlig stekpanna eller wok. Stek cashewnötter tills de fått fin färg. Lyft över till en skärbräda och grovhacka nötterna. Spara stekpannan.
Hetta upp ½ tsk sesamolja i den sparade stekpannan. Fräs champinjoner, chili flakes och salt ca 4 min, tills de har fått fin färg. Tillsätt broccoli och grön paprika. Fräs ytterligare ca 4 min, tills grönsakerna mjuknat. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Blanda ner avhällda risnudlar, hoisinsås och cashewnötter till stekpannan. Stek ytterligare ca 2 min, toppa med koriander.
Smaklig måltid!