ViktVäktarna
Citronkyckling med parmesanspaghetti
3.74 (239)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Persillade
1 tsk
Kycklingbuljong
¼ påse
Minifraiche
1 dl
Parmesanost, (20 g)
1 bit
Spaghetti
125 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 544 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 57 g
- Protein:
- 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Stek broccolibuketterna i lite olja och servera vid sidan av, istället för att koka dem.
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Hacka gul lök. Finriv parmesanost. Dela broccoli i buketter. Skölj citron i ljummet vatten och frinriv skalet (spara skalet till servering). Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna (se tips!) koka med de sista 2 minuterna. Spara lite av pastavattnet.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om ca 4 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner pressad citronsaft och persillade.
Blanda ner smulad kycklingbuljong och minifraiche och sjud ca 2 min. Tillsätt avhälld pasta, broccoli och riven parmesanost till kycklingpannan. Låt allt bli varmt ca 1 min. Späd eventuellt lite med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner citronskal.
Servera citronkyckling med parmesanspaghetti.
Smaklig måltid!