Citronkyckling med parmesanspaghetti

ViktVäktarna

Citronkyckling med parmesanspaghetti

3.74 (239)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Gul lök
1 st
Broccoli
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
1 tsk
Citron
½ st
Persillade
1 tsk
(Svaveldioxid)
Kycklingbuljong
¼ påse
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Parmesanost, (20 g)
1 bit
(Mjölk)
Spaghetti
125 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
544 kcal
Fett:
10 g
Kolhydrater:
57 g
Protein:
55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Stek broccolibuketterna i lite olja och servera vid sidan av, istället för att koka dem.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
 Hacka gul lök. Finriv parmesanost. Dela broccoli i buketter. Skölj citron i ljummet vatten och frinriv skalet (spara skalet till servering). Skär kycklingfilé i mindre bitar. 
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen. Låt broccolibuketterna (se tips!) koka med de sista 2 minuterna. Spara lite av pastavattnet.
 Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om ca 4 min och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Blanda ner pressad citronsaft och persillade.
Blanda ner smulad kycklingbuljong och minifraiche och sjud ca 2 min. Tillsätt avhälld pasta, broccoli och riven parmesanost till kycklingpannan. Låt allt bli varmt ca 1 min. Späd eventuellt lite med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner citronskal.
Servera citronkyckling med parmesanspaghetti.
Smaklig måltid!