ViktVäktarna
Laktosfri
Utan gluten
Laxgryta med tomat och dragon
3.75 (322)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Morötter
150 g
Laxfilé
270 g
Salt
¼ tsk
Svartpeppar
1 krm
Flytande margarin
1 tsk
Paprikapulver
½ tsk
Torkad dragon
½ tsk
Torkad oregano
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Sambal oelek
2 krm
Grönsaksbuljong
½ påse
Socker
½ krm
Basmatiris
1 dl
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna morot. Skär laxfilé i ca 2x2 cm stora bitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs paprikapulver, torkad dragon och torkad oregano några sekunder. Tillsätt schalottenlök, vitlök och morötter, fräs ytterligare ca 3 min, tills grönsakerna mjuknat.
Tillsätt krossade tomater, sambal oelek (efter egen smak) och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite socker, salt och nymald svartpeppar.
Rör försiktig ner laxbitarna och sjud ytterligare ca 3 min, tills fisken är klar. Servera med basmatiris och ruccola.
Smaklig måltid!