Linssoppa med kokosmjölk, koriander och naanbröd
30
Vegetariskt

Linssoppa med kokosmjölk, koriander och naanbröd

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • salt
  • vatten
  • tomatpuré

Linssoppa

Bananschalottenlök
1 st
Morot
2 st
Ingefära
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
½ msk
Spiskummin
1 tsk
Malen koriander
1 tsk
Salt
1 tsk
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Kokosmjölk
2 ½ dl
Vatten
4 dl
Tomatpuré
1 msk

Till servering

Naanbröd
½ förp
Lime
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 708 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Linssoppa: Finhacka bananschalottenlök. Skala och grovriv morötter. Skala och finriv ingefära och vitlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs allt med spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes ca 3 min.
  3. Tillsätt röda linser, kokosmjölk, vatten och tomatpuré. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka. Är soppan för tjock, tillsätt lite mer vatten.
  4. Värm naanbröd enligt anvisning på förpackningen.
  5. Smaka av soppan med saft från halva limen. Skär resten av limen i klyftor. Tärna tomat. Grovhacka koriander.
  6. Toppa linssoppan med tomat och koriander. Servera med varma naanbröd och limeklyftor.