Julbiffar med krämig rödkålssallad och kanelrostade morötter

Smak av Jul

Julbiffar med krämig rödkålssallad och kanelrostade morötter

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olja
  • salt
  • senap
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
Morötter
300 g
Bakplåtspapper
Olja
Salt
Malen kanel
½ tsk
Svartpeppar
Rödkål
200 g
Salt
½ tsk
Grönt äpple
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Malen ingefära
½ tsk
Senap
1 tsk
(Senap)
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Malen ingefära
½ tsk
Malen kanel
½ tsk
Salt
½ tsk
Senap
1 tsk
(Senap)
Svartpeppar
1 krm
Nötfärs
250 g
Olja
Mospotatis
450 g
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
646 kcal
Fett:
26 g
Kolhydrater:
67 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. 
Skala och dela morot i stavar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite neutral olja, salt, malen kanel och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg och är mjuka.
Strimla rödkål fint. Lägg i en bunke och knåda in salt med händerna. Grovriv grönt äpple. Tillsätt äpple, matyoghurt, malen ingefära, din favoritsenap och lite nymald svartpeppar till bunken med kålen. Blanda väl och smaka av med lite salt.
Blanda ströbröd, mjölk, malen ingefära, malen kanel, salt, din favoritsenap och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek biffarna på medelvärme ca 6 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
 Häll bort vattnet och krossa potatisen med en ballongvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölk och lite smör, smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera julbiffar med krämig rödkålssallad, kanelrostade morötter och potatisstomp. 
Smaklig måltid!