Krämig linguine med rödstrimma, cocktailtomater och parmesan

Krämig linguine med rödstrimma, cocktailtomater och parmesan

Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Cocktailtomater
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Rödstrimma
250 g
(Fisk)
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
½ tsk
Chili flakes
1 krm
Svartpeppar
Linguine
200 g
(Vete)
Riven parmesan
40 g
(Mjölk)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
745 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
47 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Blanda gärna salladen med lite balsamvinäger, olivolja, salt och nymald svartpeppar.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Halvera cocktailtomater. Hacka schalottenlök. Skär rödstrimma i mindre bitar, ca 3x3 cm stora. 
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
 Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek rödstrimma, schalottenlök och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med salt och chili flakes. Tillsätt cocktailtomaterna och vispgrädde. Sjud på låg värme ca 3 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Blanda avhälld linguine med pastasåsen och hälften av den riven parmesanen.
Lägg upp i djupa tallrikar och toppa med resten av parmesanen. Servera med mixsallad (se tips!), ät direkt!
Smaklig måltid!