Vegetariskt
Halloumiburgare med guacamole och pommes frites
Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
½ tsk
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Halloumi
150 g
Olivolja
½ tsk
Hamburgerbröd
2 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 714 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Halvera, kärna ur och mosa avokado i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök och salt.
Halvera tomat och rödök, skiva tunt. Skiva gurka. Lägg upp på ett fat.
Skär halloumi i 4 tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan.
Fyll bröden med guacamole, halloumi, skivad tomat, rödlök och gurka. Servera med pommes frites och resten av guacamolen.
Smaklig måltid!