Halloumiburgare med guacamole och pommes frites
Vegetariskt

Halloumiburgare med guacamole och pommes frites

Nytt recept
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
Bakpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ tsk
Salt
½ tsk
Avokado
1 st
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Gurka
1 st
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
½ tsk
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
714 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär bakpotatis i tunna stavar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Halvera, kärna ur och mosa avokado i en skål. Blanda med pressad limesaft, pressad vitlök och salt.
Halvera tomat och rödök, skiva tunt. Skiva gurka. Lägg upp på ett fat.
Skär halloumi i 4 tunna skivor. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 2 min per sida, tills den fått fin färg. Värm sedan hamburgerbröden hastigt med snittytan nedåt i den använda pannan.
Fyll bröden med guacamole, halloumi, skivad tomat, rödlök och gurka. Servera med pommes frites och resten av guacamolen.   
Smaklig måltid!