Laktosfri
Utan gluten
Spansk paella med salsicciakorv, persilja och citron
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vatten
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Salsicciakorv
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Chili flakes
½ tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Citron
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 629 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
Skiva salsicciakorv. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skär röd paprika och tomat i mindre bitar. Finhacka bladpersilja.
Stek korv, lök och vitlök i lite olivolja i en stekgryta, ca 3 min. Tillsätt risottoris, paprika, saffran och chili flakes. Stek ytterligare ca 2 min.
Tillsätt rödvinsvinäger och späd med buljong, lite i taget. Fortsätt så tills riset känns mjukt, ca 20 min. Blanda ner tomat och låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Klyfta citron. Toppa paella med hackad persilja och chili flakes (valfritt). Servera med citronklyfta.
Smaklig måltid!