Spansk paella med salsicciakorv, persilja och citron
Laktosfri
Utan gluten

Spansk paella med salsicciakorv, persilja och citron

Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Olivolja
    • rödvinsvinäger
    • salt
    • svartpeppar
    • vatten
    Vatten
    5 dl
    Kycklingbuljong
    1 påse
    Salsicciakorv
    1 förp
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    1 klyfta
    Röd paprika
    1 st
    Tomat
    1 st
    Olivolja
    Risottoris
    150 g
    Saffran
    1 förp
    Chili flakes
    ½ tsk
    Rödvinsvinäger
    2 tsk
    Salt
    Svartpeppar
    Bladpersilja
    20 g
    Citron
    ½ st
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    629 kcal
    Fett:
    26 g
    Kolhydrater:
    76 g
    Protein:
    24 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
     Skiva salsicciakorv. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Skär röd paprika och tomat i mindre bitar. Finhacka bladpersilja.
     Stek korv, lök och vitlök i lite olivolja i en stekgryta, ca 3 min. Tillsätt risottoris, paprika, saffran och chili flakes. Stek ytterligare ca 2 min.
    Tillsätt rödvinsvinäger och späd med buljong, lite i taget. Fortsätt så tills riset känns mjukt, ca 20 min. Blanda ner tomat och låt sjuda ytterligare ca 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    Klyfta citron. Toppa paella med hackad persilja och chili flakes (valfritt). Servera med citronklyfta.
    Smaklig måltid!