Rosmarinstekt kyckling med tzatziki, bulgur och ruccola
15-20

Rosmarinstekt kyckling med tzatziki, bulgur och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g

Tzatziki

Gurka
½ st
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Rosmarinstekt kyckling

Minutfilé
300 g
Salt
½ tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
Svartpeppar
Olivolja

Ruccolasallad

Gurka
½ st
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 478 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 40 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Tilbehör: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tzatziki: Grovriv gurka och lägg i en skål. Blanda med pressad vitlök, matyoghurt, salt och nymalen svartpeppar.
  3. Rosmarinstekt kyckling: Krydda minutfilé med salt, torkad rosmarin och nymald svartpeppar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen ca 3 min per sida, tills den är helt genomstekt.
  4. Ruccolasallad: Skär resten av gurkan i mindre bitar och strimla rödlök tunt. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola, olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera rosmarinstekt kyckling med bulgur, tzatziki och ruccolasallad.