Laktosfri
Fläskfrikadeller i tomatsås
med färsk salvia och bulgurNytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Ströbröd
½ förp
Salvia
10 g
Vatten
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Salvia
10 g
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Chili flakes
Svartpeppar
Salt
Bulgur
125 g
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 617 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Hacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Finstrimla all salvia.
Häll ströbröd i en bunke och tillsätt hälften av salvian, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 köttbullar.
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme ca 4 min.
Tillsätt lök och vitlök till stekpannan, fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner krossade tomater, resten av salvian, vatten, tomatpuré, kycklingbuljong, chili flakes (efter smak) och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Servera fläskfrikadeller i tomatsås med bulgur, tomat och ruccola.
Smaklig måltid!