Fläskfrikadeller i tomatsås med färsk salvia och bulgur
Laktosfri

Fläskfrikadeller i tomatsås

med färsk salvia och bulgur
Nytt recept
Under 40 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Salvia
10 g
Vatten
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Salvia
10 g
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Chili flakes
Svartpeppar
Salt
Bulgur
125 g
(Vete)
Tomat
2 st
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
617 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka gul lök och vitlök. Tärna tomat. Finstrimla all salvia.
 Häll ströbröd i en bunke och tillsätt hälften av salvian, vatten, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ner fläskfärs och forma färsen till ca 10 köttbullar. 
Hetta upp lite olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på medelvärme ca 4 min.
 Tillsätt lök och vitlök till stekpannan, fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner krossade tomater, resten av salvian, vatten, tomatpuré, kycklingbuljong, chili flakes (efter smak) och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min, tills köttbullarna är helt genomstekta.
Servera fläskfrikadeller i tomatsås med bulgur, tomat och ruccola. 
Smaklig måltid!