Utan gluten
Mozzarellagratinerad tacogratäng med grönsaker och nachochips
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Pizzasås
2 dl
Vatten
½ dl
Sambal oelek
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella
50 g
Nachochips
50 g
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Majs
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 767 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Stek gärna majsen nån minut i lite olivolja, krydda med chili flakes och salt.
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Hacka schalottenlök. Häll av majs. Skär gurka i stavar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, pressad vitlök och Linas tre kryddor, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner pizzasås, vatten, sambal oelek (efter egen smak), salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Lägg lite av nachochipsen i en smord ugnsform. Häll på tacofärsen och strö över riven mozzarella. Krossa resten av chipsen. Toppa gratängen med krossade nachochips och tillaga högt upp i ugnen ca 8 min, tills gratängen har fått fin färg.
Servera tacogratäng med gurkstavar, majs (se tips!) och basmatiris.
Smaklig måltid!