Mozzarellagratinerad tacogratäng med grönsaker och nachochips
Utan gluten

Mozzarellagratinerad tacogratäng med grönsaker och nachochips

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • sambal oelek
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Olivolja
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
½-1 klyfta
Linas tre kryddor
1 msk
Pizzasås
2 dl
Vatten
½ dl
Sambal oelek
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Riven mozzarella
50 g
(Mjölk, Laktos)
Nachochips
50 g
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Majs
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
767 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
88 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Stek gärna majsen nån minut i lite olivolja, krydda med chili flakes och salt.

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Hacka schalottenlök. Häll av majs. Skär gurka i stavar. 
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs nötfärs ca 4 min. Tillsätt schalottenlök, pressad vitlök och Linas tre kryddor, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner pizzasås, vatten, sambal oelek (efter egen smak), salt och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt. 
 Lägg lite av nachochipsen i en smord ugnsform. Häll på tacofärsen och strö över riven mozzarella. Krossa resten av chipsen. Toppa gratängen med krossade nachochips och tillaga högt upp i ugnen ca 8 min, tills gratängen har fått fin färg.
Servera tacogratäng med gurkstavar, majs (se tips!) och basmatiris.
Smaklig måltid!