Pasta med tomat- och cashewsås

ViktVäktarna

Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med tomat- och cashewsås

3.63 (95)
Under 35 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete
    ·
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • vitvinsvinäger
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Bananschalottenlök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
¾ förp
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
¼ tsk
Mezze maniche rigate
125 g
(Vete)
Frömix
1 msk
Oregano
10 g
Sockerärtor
½ förp
Cocktailtomater
125 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
495 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
71 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Lägg cashewnötter i en mixerbunke och häll på kokande vatten. Låt stå ca 10 minuter. 
Hacka schalottenlök. Skala och tärna morot smått. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Stek lök och morot på medelvärme ca 10 min. Blanda ner tomatpuré och finriven vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater och salt. Koka upp och sjud under lock ca 10 min. 
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
Rosta frömixen i en torr stekpanna tillsammans med lite salt.
 Häll av nästan allt vatten från cashewnötterna och mixa med stavmixer till en puré.
Blanda ner cashewnötspurén i tomatsåsen. Mixa sedan såsen med stavmixer till önskad konsistens. Smaka av med lite salt. 
 Strimla sockerärtor och halvera cocktailtomater. Lägg allt i en salladskål och tillsätt vitvinsvinäger. Blanda ner ruccola vid servering.
Plocka blad från oregano. Blanda tomat- och cashewsåsen med avhälld pasta och lite av det sparade pastavattnet. Toppa med oregano och rostade frön. Servera med sallad.
Smaklig måltid!