Ugnsrostad tomat- och salsicciapasta med ruccola och fetaost
Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g
Mezze maniche rigate
200 g
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 775 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Grovhacka schalottenlök, röd paprika och tomat. Lägg allt i en smord rymlig ugnsform. Blanda med tomatpuré, lite olivolja, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Skär salsiccia i slantar. Rör om i ugnsformen med grönsakerna och strö över korven. Rosta ytterligare ca 10 min.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Kvarta rädisor. Lägg i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula över fetaost. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar.
Blanda avhälld pasta direkt i ugnsformen med grönsakerna. Servera med ruccolasallad.
Smaklig måltid!