Ugnsrostad tomat- och salsicciapasta med ruccola och fetaost

Ugnsrostad tomat- och salsicciapasta med ruccola och fetaost

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
2 st
Tomatpuré
1 msk
Olivolja
Socker
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Salsicciakorv
200 g
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Rädisor
1 förp
Ruccola
30 g
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Flingsalt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
775 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
84 g
Protein:
37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Grovhacka schalottenlök, röd paprika och tomat. Lägg allt i en smord rymlig ugnsform. Blanda med tomatpuré, lite olivolja, socker, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min.
Skär salsiccia i slantar. Rör om i ugnsformen med grönsakerna och strö över korven. Rosta ytterligare ca 10 min.
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
 Kvarta rädisor. Lägg i en salladsskål och blanda med ruccola. Smula över fetaost. Krydda med lite flingsalt och nymald svartpeppar. 
Blanda avhälld pasta direkt i ugnsformen med grönsakerna. Servera med ruccolasallad.
Smaklig måltid!