Pannbiff med stekt lök och potatismos
45
Utan gluten
15
Points®värde per portion

Pannbiff med stekt lök och potatismos

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • lättmjölk
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • ströbröd
  • äggula
  • neutral olja

Potatismos

Mospotatis
450 g
Lättmjölk (Mjölk)
½ dl
Flytande margarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Stekt lök

Gul lök
2 st
Flytande margarin
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ msk
Salt
Socker
1 krm

Pannbiffar

Ströbröd
1½ msk
Lättmjölk (Mjölk)
1½ msk
Äggula (Ägg)
1 st
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
1 tsk

Till servering

Rårörda lingon
1 msk
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Stekt lök: Skala och skiva gul lök tunt. Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Stek löken på medelvärme tills den mjuknat, ca 5 min. Tillsätt rödvinsvinäger och låt vätskan koka in. Smaka av med lite salt och socker.
  3. Pannbiffar: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och forma till 4 biffar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och stek färsbiffarna ca 5 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Potatismos: Värm mjölk och flytande margarin i en kastrull. Häll av potatisen och mosa med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt mjölkblandningen och vispa till ett mos. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera pannbiffar med stekt lök, potatismos och en klick rårörda lingon.